Cofnij
+ servings
Ryba w panierce we frytkownicy beztłuszczowej

Ryba w panierce z frytkownicy beztłuszczowej

Z zewnątrz chrupiąca, w środku delikatna – bez grama tłuszczu!
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 14 minuty
Łączny czas 29 minuty
Rodzaj Danie główne
Porcje 4

Składniki
  

  • 4 filety rybne
  • 1 jajko
  • 40 g mąki
  • 50 g bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Rozgrzej frytkownicę beztłuszczową i przygotuj stanowisko do panierowania. Do jednego talerza wsyp mąkę, do drugiego bułkę tartą, a w głębokim talerzu roztrzep jajko z odrobiną soli. Przygotuj też czwarty, pusty talerz na gotowe filety.
  • Filety osusz ręcznikiem papierowym, a następnie oprósz solą i pieprzem.
  • Panieruj rybę w klasyczny sposób: najpierw w mące, potem w jajku, na końcu w bułce tartej.
  • Ułóż panierowane filety w koszu frytkownicy i piecz przez 14 minut w temperaturze 180°C. W połowie czasu delikatnie je obróć.
    Przygotowanie ryby – krok 2
  • Ryba w panierce z frytkownicy beztłuszczowej gotowa! Podawaj od razu – chrupiącą i świeżą.
    Przygotowanie ryby – krok 3
Słowo kluczowe chrupiący, danie w panierce, soczysty
Przetestować ten przepis?Let us know how it was!