Cofnij
+ servings
Pieczona dynia w airfryerze – plastry, krok 2

Pieczenie dyni w airfryerze

Pieczenie dyni w airfryerze
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 35 minuty
Porcje 2 osoby

Składniki
  

  • ½ dyni

Instrukcje
 

  • Przygotuj dynię tak jak zwykle: przekrój ją na pół, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej airfryer.
    Surowe plastry dyni
  • Włóż kawałki dyni do kosza frytkownicy beztłuszczowej. Piecz w 190°C przez 30 minut.
    Dodatkowa wskazówka: wlej 1–2 łyżki wody do kosza airfryera. Dzięki perforowanemu dnu woda nie dotknie dyni, ale para wodna zapobiegnie jej przesuszeniu.
    Pieczenie plastrów dyni w airfryerze – krok 1
  • Pod koniec pieczenia wbij widelec w najgrubszy kawałek dyni, aby sprawdzić, czy jest już odpowiednio miękka.
    Pieczenie plastrów dyni w air fryerze – krok 2
Przetestować ten przepis?Let us know how it was!